Team Fietsen Lotto Soudal

Lotto-Soudal
De Belgische Lotto-ploeg bestaat al sinds 1985, en is hiermee één van de langstlopende sponsors in het wielrennen. In de geschiedenis zijn er menige bedrijven co-sponsor geweest van de ploeg, zoals bijvoorbeeld Omega-Pharma en recent Belisol. Sinds 2015 is Soudal, een Belgische producent van lijmen en voegkitten, de tweede sponsor.
Bij aanvang van deze sponsoring werd ook het Lotto Cycling Project opgestart. Enkele partners van de ploeg, waaronder ook Ridley, hebben een langdurige verbintenis met dit project. Zo garanderen zij de toekomst van de Lotto-Soudal ploeg, niet alleen voor de elite renners, maar ook voor de vrouwen- en U23 ploeg. Met deze zekerheid kan het team verder werk maken van haar ambitie om met een kern van Belgische renners, aangevuld met internationale talenten, een toonaangevende rol te blijven spelen op het hoogste WorldTourniveau. Hierbij is ook de doorstroming van jong Belgisch talent en de steun voor het vrouwenwielrennen een duidelijke ambitie van Lotto-Soudal.
TEAM BIKES
NOAH SL
In 2015 nam de Noah SL de fakkel over van de Noah FAST als aerodynamische fiets bij uitstek voor de Lotto-Soudal ploeg. Op basis van de feedback van de renners werd een wishlist opgesteld voor deze nieuwe fiets. De geïntegreerde remmen en zadelpen werden ingeruild voor standaard versies om het gebruiksgemak voor renners en mechaniekers te verhogen. Het nieuwe design en hoog technologische productietechnieken zorgden ervoor dat het gewicht verlaagd werd, zonder aan stijfheid en aerodynamica in te boeten.

FENIX SL
De Ridley Fenix is onze eerste ‘allround’ fiets. Hij biedt de perfecte mix tussen prestaties, kracht en stijfheid en comfort voor lange dagen in het zadel. Maar vergis je niet, de Fenix is geen salonzetel. Vraag dat maar aan de renners van Lotto Soudal, die het klassieke voorjaar afwerkten met de gloednieuwe Fenix SL. Andre Greipel was zodanig verrast door de de combinatie van stijfheid en comfort, waardoor hij in het zadel kon blijven op de moeilijkste kasseihellingen.  

DEAN FAST
Voor de tijdritten kunnen de renners van Lotto-Soudal sinds 2013 beroep doen op de Dean FAST. Bij deze fiets staan aerodynamica en integratie centraal. Alle kabels zijn verborgen in het frame, en met het speciaal ontworpen stuur kan elke renner zijn aerodynamische toppositie bereiken. Dit is natuurlijk van groot belang in een discipline waar elke seconde telt!

Sportief / Race / Ridley / Noah SL / Team Fietsen Lotto Soudal