Body Scanning

Wat?

Body Scanning Costumer Relationship Marketing (CRM) is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, ingenieurs en tweewielerspecialisten. Het is een nauwkeurig meetsysteem dat ervoor zorgt dat jouw fiets perfect op jouw lichaam en afmetingen kan afgesteld worden! Het is snel, eenvoudig en volledig. De bedoeling is om klantentevredenheid, individuele dienstverlening en productwaarde te kunnen realiseren.

body scanning
 

Hoe?

Body Scanning CRM bestaat uit een meetsysteem, aangepaste client relationship marketing software en gespecialiseerd gereedschap om je fiets te kunnen aanpassen.

Je afmetingen worden via een laser systeem opgemeten, zonder enig lichaamscontact. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met jouw persoonlijke eisen waaraan de fiets moet voldoen. Deze individuele behandeling zorgt ervoor dat je op een gezonde manier veel fietsplezier kan beleven!

Zadel

Fietsen Fangio kan je ook helpen bij het selecteren van het juiste ergonomische zadel. Een zadel moet gewoon passen! Dat is heel belangrijk om rugproblemen en andere lasten te voorkomen. Hierbij maakt men gebruik van de Popometer (zadelmeting), dit is een methode van SQLab.
 

Zitpositie

Body Scanning CRM helpt je ook bij het aannemen van de geschikte zitpositie. Er zijn namelijk drie basiszithoudingen: comfortabel, recreatief en sportief. Jouw ideale zitpositie is dus afhankelijk van het doel waarvoor je jouw fiets wil inschakelen. Het is vanzelfsprekend dat een goede zitpositie de ergonomie en het comfort bevordert.
 

Zadelhoogte

Het instellen van de zadelhoogte is het vertrekpunt van de scanning. Hierbij houden we vooral rekening met jouw lichaamslengte en bekkenkamhoogte. De juiste zadelhoogte is essentieel om comfortabel te kunnen fietsen.
 

Zadelterugstand

De zadelterugstand of de zadelpositie is bepalend om tijdens het fietsen een ideale krachtoverdracht naar de crank toe te bereiken. Dat zal uiteindelijk zorgen voor een goeie crankbeweging. De stand van het zadel ten opzichte van de crank en de trapas moet dus optimaal zijn. De crank is het verbindingsstuk tussen de trapas en de pedalen.
 

Afstand tussen zadel en stuur

De afstand tussen het zadel en het stuur is afhankelijk van de lengte van uw bovenlichaam en de gekozen zitpositie. Deze laatste hangt natuurlijk af voor welke doeleinden je jouw fiets wil gebruiken. Deze afstand zal de geometrie van uw frame bepalen.

 

Zadel Type

SQLab

SQLab is een organisatie gespecialiseerd in ergonomische fietsonderdelen zoals: zadels, sturen, handvatten, pedalen etc. Hun aanbod kan je bij ons in de winkel terugvinden.

Net als de meeste winkels die met SQLab werken, heeft ook Fietsen Fangio een training gekregen over ergonomie. Deze training heeft ervoor gezorgd dat Fietsen Fangio makkelijk het geschikte zadel, de geschikte handvatten en de geschikte inlegzooltjes, enzovoort voor jou kan vinden.

IDmatch

IDmatch staat voor het Identity Matching System van Selle Italia. Het is een systeem dat helpt bij de zoektocht naar het meest geschikte zadelFietsen Fangio volgde de opleiding van Selle Itali IDmatch Center om deze service aan jou te kunnen aanbieden. 

Hierbij maakt men gebruik van vier essentiële parameters en de juiste meetinstrumenten. De informatie die hieruit voort vloeit, voegt men in, in de IDmatch software. Op basis van de resultaten zal Fietsen Fangio voor jou het ideale zadel kunnen selecteren.

Stuur

Stuurniveau

Het stuurniveau is het verschil tussen de stuurhoogte en de zadelhoogte. Het is afhankelijk van de gekozen zithouding. Bij deze instelling zijn er meerdere mogelijkheden. Dat komt natuurlijk omdat er drie verschillende basiszithoudingen zijn: comfortabel, recreatief en sportief. Het is dus belangrijk dat je op voorhand goed weet waarvoor je jouw fiets wil gebruiken.

Frame

Frameformaat

De drie contactpunten tussen jou en de fiets bepalen het formaat van het frame. Een aangepast frame is namelijk essentieel voor de ergonomie en het comfort. Via het Body Scanning systeem wordt de geometrie van het frame op jouw lichaam afgesteld.

Cranklengte

De cranklengte bepaalt de hoeveelheid torsiekracht dat overgedragen wordt op de trapas. Hoe langer de cranklengte hoe meer torsiekracht er overgedragen wordt.  Maar, dat betekent niet dat de lengte van de crank ervoor zorgt dat je effectiever rijdt. Er moet ook rekening gehouden worden met de motorische mogelijkheden, de beenlengte en het type fiets (vb. mountainbike). Ook hier is het dus belangrijk om te weten voor welk doeleind je jouw fiets gaat gebruiken.